Escola – Família – Entorn

Aquesta linia de treball es fonamenta al voltant de l’educació i la comunitat.

Objectius

  • Fomentar relacions amb la comunitat educativa del barri
  • Implicar escola, família i entorn en la millora de l’educació al barri

Aquests objectius es concreten a través de les següents accions:

A. Treball amb les escoles del barri: Les actuacions que es proposen  tenen com objectiu apropar els recursos del barri a les escoles, es treballa principalment amb l’Escola Aiguamarina i l’Escola Pia Luz Casanova. No obstant, també s’estableix contacte amb l’IES Guineueta i l’Escola de Persones Adultes Freire.

Algunes de les activitats que realitzem amb l’Escola Pia Luz Casanova són:

  • Passa-classes trimestral per les aules d’ESO per fer difusió de les propostes de lleure i formatives organitzades des del territori –sobretot des de la Taula de Franja-, a les quals poden accedir adolescents i joves del barri;
  • Sessió en el marc del Treball de Síntesi de 1r ESO “Coneix el teu barri”.
  • Participació en la Setmana de la Solidaritat organitzada per l’Escola, aportant un taller de prevenció de les relacions abusives entre les persones joves.
  • L’alumnat de 4t ESO prepararà una de les sortides del grup dels Dimecres Culturals a la Barcelona romana, un tema que van treballar en profunditat el curs passat a l’assignatura d’Història. Els i les joves, previ coneixement del grup dels Dimecres, s’encarregaran de proposar l’itinerari, el relat, fer la difusió, acompanyar el grup, etc.
  • L’Escola Pia Luz Casanova va facilitar la paret exterior del pati de l’escola  per a la realització del grafiti del Projecte  Street Art Verdum, que es va realitzar durant una festa comunitària, el dissabte 18 febrer de 2017.
  • Sensibilització al voltant de la solitud no volguda en la gent gran; xerrada que sorgeix del projecte Radars i es realitzà a 4t de la ESO amb el suport del Centre de Serveis Socials.

B. Suport a les AMPAS: a l’hora de sol·licitar subvencions per realitzar les activitats extraescolars o l’acollida matinal o facilitant-les-hi contactes d’entitats i grups que puguin dinamitzar les seves festes de final de curs. Des de l’equip comunitari volem mantenir  aquest espai de trobada amb les AMPAs –ni que sigui de forma puntual- per detectar les seves necessitats (fomentar la implicació de les famílies, com donar a conèixer l’AMPA, etc) i plantejar possibles accions al respecte.