Escola – Família – Entorn

Objectius

  • Fomentar relacions amb la comunitat educativa del barri
  • Implicar escola, família i entorn en la millora de l’educació al barri

Aquests objectius es concreten a través de les següents accions:

A. Treball amb les escoles del barri: Les actuacions que es proposen  tenen com objectiu apropar els recursos del barri a les escoles, es treballa principalment amb l’Escola Aiguamarina i l’Escola Pia Luz Casanova. No obstant, també s’estableix contacte amb l’IES Guineueta i l’Escola de Persones Adultes Freire.

Algunes de les activitats que realitzem amb l’Escola Pia Luz Casanova són:

  • Passa-classes trimestral per les aules d’ESO per fer difusió de les propostes de lleure i formatives organitzades des del territori –sobretot des de la Taula de
    Franja-, a les quals poden accedir adolescents i joves del barri;
  • Sessió en el marc del Treball de Síntesi de 1r ESO “Coneix el teu barri”.
  • Participació en la Setmana de la Solidaritat organitzada per l’Escola, aportant un taller de prevenció de les relacions abusives entre les persones joves. Enguany l’activitat estarà dinamitzada per un educador especialitzat en aquest àmbit, ja que conjuntament amb l’escola s’ha valorat interessant que un referent masculí s’adreci a l’alumnat per fer reflexionar entorn els temes de gènere.
  • L’alumnat de 4t ESO prepararà una de les sortides del grup dels Dimecres Culturals a la Barcelona romana, un tema que van treballar en profunditat el curs passat a l’assignatura d’Història. Els i les joves, previ coneixement del grup dels Dimecres, s’encarregaran de proposar l’itinerari, el relat, fer la difusió, acompanyar el grup, etc.
  • L’Escola Pia Luz Casanova va facilitar la paret exterior del pati de l’escola  per a la realització del grafiti del Projecte  Street Art Verdum, que es va realitzar durant una festa comunitària, el dissabte 18 febrer de 2017.

B. Suport a les AMPAS: a l’hora de sol·licitar subvencions per realitzar les activitats extraescolars o l’acollida matinal o facilitant-les-hi contactes d’entitats i grups que puguin dinamitzar les seves festes de final de curs. Des de l’equip comunitari volem mantenir  aquest espai de trobada amb les AMPAs –ni que sigui de forma puntual- per detectar les seves necessitats (fomentar la implicació de les famílies, com donar a conèixer l’AMPA, etc) i plantejar possibles accions al respecte.