Verdum, barri obert

  • Treballar les relacions de veïnatge al barri, teatre social i comunitari.
  • Històries de veïnat
  • Coordinació amb la Xarxa 9 barris Acull
  • Dia Internacional de les Dones: Preparació conjunta amb entitats i veïns/es del barri. La trobada serveix per relacionar-se amb persones de diverses entitats, barris i cultures; visualitzar les activitats que es realitzen per a adolescents i joves des del territori i perquè els mateixos grups de joves organitzin activitats per a altres joves de la seva edat.
Sense les dones el món s’atura #vagadetotes 8 de Marzo de 2017
Llenç fet per les dones dels Dimecres Culturals i Pla Comunitari de Verdum
DÍA DE LA DONA A PISTAS (9BARRIS 2017). El 8 de març és commemora el Dia Internacional de les Dones.

La Franja Jove de 9Barris ho commemorem aquest divendres 10 a les Pistes Esportives Antoni Gelabert – Via Favència 121.(https://goo.gl/maps/ddzgGkocfWB2)

Us esperem A PARTIR DE LES 18.00h amb partit de futbol femení en el que podreu participar, taller de graffiti, maquillatge, interactuar amb els emojis i el photocall, veure una exposició fotogràfica, parlar sobre la igualtat de gènere, berenar i gaudir amb la perku i les actuacions…
El 8 de març és commemora el Dia Internacional de les Dones

 

  • Treballar les relacions de veïnatge al barri, teatre social i comunitari: : En conveni amb la Fundació La Roda, donem continuïtat al projecte de teatre comunitari al barri engegat l’any 2015, amb la voluntat de sensibilitzar i aportar elements per a la reflexió al voltant de la importància de les relacions veïnals en la millora de la qualitat de vida a partir d’una peça de teatre social creada per veïns i veïnes del barri. A nivell metodològic, l’eina que s’utilitza és el teatre dels Oprimits i les Oprimides. Unes de les tècniques del teatre de l’oprimit és el teatre fòrum. Es basa en una obra teatral breu o una escena que representi un conflicte social, en aquest cas un conflicte emmarcat en les relacions veïnals, que no es resol. A continuació els espectadors són convidats a substituir actors per a modificar les accions dels seus personatges per mirar de millorar el resultat. Es reinterpreta tantes vegades com calgui, segons les propostes i comentaris del públic. Al final es debat i analitza cada una de les opcions i solucions aportades.
  • Històries de veïnat: el que a priori és un tret identitari predominant dels que viuen a Verdum – ser veí/veïna del barri- esdevé un espai comú des d’on treballar fets que poden facilitar o dificultar les relacions veïnals. En la línia de l’any passat,  continuem recollint històries positives de relacions entre veïns i veïnes, convidant a veïns i veïnes del barri a explicar/ narrar alguna història o experiència a través de la qual hagin començat una relació amb el veí/veïna o amb altres veïns i veïnes del barri. La finalitat és reconèixer el valor i la utilitat personal i social de les relacions humanes en el desenvolupahttp://www.9bacull.org/ment personal i comunitari. Mitjançant aquestes històries inspiradores entre veïns es pretén generar un espai de creixement en el qual veïns i veïnes puguin expressar-se, compartir, sentir i construir el vincle que ens fa preocupar per l’altre. Enguany, a banda de recollir històries individuals, tenim previst realitzar trobades amb grups del barri o comerços on poder plantejar el  tema a nivell més grupal i comunitari, no només a nivell d’escala de veïns/es.
  • Dia Internacional de les Dones: