Verdum cultural

Les festes o les activitats al carrer són eines per la intervenció comunitària que ens permeten generar vincles treballant així la cohesió social. Des de la Comissió de Festes de Verdum es desenvolupen activitats pròpies del barri i es participa també en activitats conjuntes a nivell de districte. Al llarg dels anys, el calendari festiu ha anat creixent, a continuació fem un repàs de totes les activitats que es realitzen.

Objectius
– Potenciar la participació activa de grups i entitats en la programació cultural que es fa des del Pla comunitari de Verdum
 – Potenciar el espais de trobada del veïnat.
– Acostar la participació de forma lúdica.
– Enfortir les relacions entre els membres de la comunitat.
– Donar a conèixer i conscienciar del contingut de les diverses festivitats celebrades.
– Difondre la finalitat i activitats del Pla Comunitari.

  • Carnestoltes: en col·laboració amb la Coordinadora Cultural de Nou Barris i la Comissió de Festes de Verdum; coordinació de la rua per Verdum i després participació a la rua central per la Via Júlia. Participen diferents entitats i grups del barri.
  • La Cultura va de Festa: cada any el primer diumenge de maig ens reunim a una de les jornades culturals més representatives de Nou Barris La Cultura Va de Festa. En cvdf2019coordinació amb la Coordinadora Cultural acostumem a preparar una activitat per mostrar de manera interactiva el Pla comunitari de Verdum i els projectes a què donen vida els diferents grups que el formen. Així com la participació a l’espai de petita infància de l’Espai Familiar Verdum, que organitza l’activitat de transvasaments. Des del Pla també treballem perquè entitats i col·lectius de Verdum se sumin activament a aquesta mostra vida de cultura. 
  • Festa Major de Verdum: des de l’equip comunitari participem activament en la Comissió de Festa Major, facilitant la difusió entre les entitats del barri, animant a entitats d’altres barris a participar, col·laborant en la dinamització de les trobades de la comissió, valoracions, etc. La Festa Major acostuma a tenir lloc l’últim cap de setmana del mes de setembre.
  • Fes’T Verdum: festa per celebrar l’arribada de la primavera al barri, habitualment es celebra un dissabte de maig a la plaça Francesc Layret.
  • Verdum a la Fresca: programació per a tots els públics de caràcter estiuenc durant el mes de juliol. Durant el mes d’agost també es realitzen activitats familiars a les places del barri.
  • La Castanyada: a finals d’octubre celebrem la castanyada al barri amb una castanyada popular i el mític túnel del terror, organitzada pel jovent del barri.
  • Nadal a Verdum: l’arribada de l’hivern ho celebrem al voltant de l’arbre de Nadal que es posa en un espai del barri, cada any les escoles del barri participen guarnint l’arbre amb manualitat que han fet a l’escola i cantant, ballant… nadales per els i les veïnes del barri. Tanmateix, s’organitzen diverses activitats com, el caga tió, etc.Festa Major 2019