Reflexions: Sortim a passejar! – Espai Familiar Verdum

REFLEXIONS CONFINAMENT I CRIANÇA: SORTIM A PASSEJAR!

A l’Espai Familiar del Verdum mantenim contacte amb les famílies virtualment. Ens trobem davant les pantalles dels nostres ordinadors, mòbils, tauletes… I anem compartint, amb la resta de famílies, com estem vivint aquesta situació excepcional. Davant les necessitats i demandes de les mares i pares dels dos grups que acompanyem, mirem d’oferir respostes, recursos i idees que ajudin a fer aquests dies més lleugers i que ajudin, com sempre hem fet, a seguir caminant per aquest preciós procés que anomenem criança.

En aquesta línia, el passat dijous vam comptar amb la Cristina Rey, infermera de l’Agència de Salut Pública que es va oferir a resoldre els nostres dubtes. D’entrada, volem agrair la seva disponibilitat, el seu temps i dedicació. I també, tots els seus consells i recomanacions. Directes i clars. Moltes gràcies Cristina per a confiar que tots i totes volem protegir als nostres infants i per tant no volem arriscar-nos ni exposar-nos. Gràcies per a confiar en el fet que cada família valorarà el que és millor pel benestar del seu infant.

Quines mesures hem de prendre a l’hora de sortir al carrer, amb infants, i a l’hora d’entrar a casa?

La Cristina ens va oferir els consells, que segons el seu criteri, hem de tenir en compte:

Mascaretes: Es recomanen a partir dels tres anys, sempre que l’infant les toleri i no es pugui garantir la distància de seguretat. Ella ens comenta que sinó trobem ningú i estem a l’aire lliure podrien anar sense mascareta. Sempre però, les hem de portar en una bossa amb nosaltres. Però, si és important, posar-les quan no podem assegurar la distància de seguretat o entrem en algun lloc tancat (botiga, CAP…)

Guants: Ens comenta que no és partidària perquè en molts casos els estem utilitzant inadequadament. Proposa fer-los servir només en moments puntuals, i sobretot quan hem de tocar les superfícies o coses, com ara quan anem a comprar, això vol dir en entrar a la botiga i treure’ls en sortir.

Rentar-se les mans: Segueix sent el més important. En sortir de casa i en arribar. Amb aigua i sabó, a consciència, repassant cada centímetre de la mà. I en acabat, aconsella una solució hidroalcohòlica, per a desinfectar.

Sabates: La Cristina recomana tenir un parell de sabates que utilitzem exclusivament per a sortir al carrer. Aquestes es quedaran al rebedor o, si tenim, a un espai exterior: Pati, terrassa…

Roba: Ens la traiem en entrar a casa. Si no està bruta, la guardem dins una bossa de plàstic i la fem servir quan tornem a sortir. Si els infants han estat jugant per terra, millor posar-la a rentar.

Nadons: Ella ens aconsella fer servir el sentit comú; Si portegem o el portem al cotxet, el nadó mantindrà la distància de seguretat que nosaltres mantinguem. En cas que hàgim d’entrar a una botiga, posar molta atenció. Dins el cotxet, ella no és partidària de cobrir al nadó amb el plàstic de la pluja, excepte en situacions curtes i puntuals. Ara fa calor i no és convenient estar massa estona sota els plàstics.

Què fem si hem d’anar al CAP? És arriscat?

La Cristina ens va explicar que cada centre valorarà i buscarà la millor opció davant les diferents situacions. Si hem de posar vacunes, els centres ens trucaran i ens oferiran la millor alternativa. Si els nostres infants tenen un accident domèstic, podem parlar amb la nostra pediatra i enviar-li una foto, si cal, de la lesió.

Els hospitals, són segurs?

Aquest neguit és generalitzat. La Cristina ens diu que davant d’una urgència, que no pot ser atesa al CAP, hem d’anar a l’hospital. I ens recorda que hi ha moltes mesures i les plantes amb persones malaltes de Covid-19 estan separades de la resta.

Moltes gràcies Cristina Rey i moltes gràcies famílies!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.