Escola – Família – Entorn

Aquesta linia de treball es fonamenta al voltant de l’educació i la comunitat.

Objectius

  • Fomentar relacions amb la comunitat educativa del barri
  • Implicar escola, família i entorn en la millora de l’educació al barri

Aquests objectius es concreten a través de les següents accions:

A. Treball amb les escoles del barri: Les actuacions que es proposen  tenen com a objectiu apropar els recursos del barri a les escoles, es treballa principalment amb l’Escola Aiguamarina i l’Escola Pia Luz Casanova. No obstant, també s’estableix contacte amb l’IES Guineueta i el Centre de Formació per a persones Adultes Freire.

Algunes de les activitats que realitzem amb les Escoles i Instituts són:

  • Passa-classes per les aules d’ESO per fer difusió de les propostes de lleure i formatives organitzades des del territori –sobretot des de la Taula de Franja-, a les quals poden accedir adolescents i joves del barri;
  • Sessió en el marc del Treball de Síntesi de 1r ESO “Coneix el teu barri” a l’Escola Pía Luz Casanova
  • Participació en la Setmana del DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau que s’organitza des de les escoles del barri. El Pla Comunitari de Verdum organitza per l’Escola Pía un taller de prevenció de les relacions abusives per l’alumnat de 4t de l’ESO.
  • Sensibilització al voltant de la solitud no volguda en la gent gran; xerrada que sorgeix del projecte Radars i es realitzà a 4t de la ESO amb el suport del Centre de Serveis Socials.
  • L’Escola Pia Luz Casanova va facilitar la paret exterior del pati de l’escola  per a la realització del grafiti del Projecte  Street Art Verdum, que es va realitzar durant una festa comunitària, el dissabte 18 febrer de 2017, com a finalització del procés participatiu que es fa fer amb els i les adolescents del Centre Obert Muntanyès. Projecte realitzat juntament amb la Fundació Pare Manel, i amb el suport de la Fundació la Roda i Fora de Quadre.
  • Participació en la Taula de Presència de l’Escola Pía Luz Casanova, espai per debatre i crear actuacions de millora pel jovent del barri que organitzen les escoles Pía.
    Graffiti STREETART del Carrer Góngora,paret exterior del pati de l’Escola Pía Luz Casanova, Barri de Verdum.

B. Suport a les AMPAS: a l’hora de sol·licitar subvencions per realitzar les activitats extraescolars o l’acollida matinal o facilitant-les-hi contactes d’entitats i grups que puguin dinamitzar les seves festes de final de curs. Des de l’equip comunitari volem mantenir  aquest espai de trobada amb les AMPAs –ni que sigui de forma puntual- per detectar les seves necessitats (fomentar la implicació de les famílies, com donar a conèixer l’AMPA, etc.) i plantejar possibles accions al respecte.

 

 

Projecte Street Art Verdum: vídeo documental del procés participatiu amb els i les adolescents del Centre Obert Muntanyès.