Verdum cultural

Les festes o les activitats al carrer són eines per la intervenció comunitària que ens permeten generar vincles treballant així la cohesió social. Es desenvolupen activitats pròpies del barri de Verdum i es participa també en activitats conjuntes a nivell de districte.

Objectius
– Potenciar la participació activa de grups i entitats en la programació cultural que es fa des del Pla comunitari de Verdum
 – Potenciar el espais de trobada del veïnat.
– Acostar la participació de forma lúdica.
– Enfortir les relacions entre els membres de la comunitat.
– Donar a conèixer i conscienciar del contingut de les diverses festivitats celebrades.
– Difondre la finalitat i activitats del Pla Comunitari.

  • Carnestoltes: en col·laboració amb la Coordinadora Cultural de Nou Barris i la Comissió de Festes de Verdum; coordinació de la rua per Verdum i després participació a la rua central per la Via Júlia. Participen diferents entitats i grups del barri.
  • La Cultura va de Festa: cada any el primer diumenge de maig ens reunim a una de les jornades culturals més representatives de Nou Barris La Cultura Va de Festa. En cvdf2019coordinació amb la Coordinadora Cultural acostumem a preparar una activitat per mostrar de manera interactiva el Pla comunitari de Verdum i els projectes a què donen vida els diferents grups que el formen. Així com la participació a l’espai de petita infància de l’Espai Familiar Verdum, que organitza l’activitat de transvasaments. Des del Pla també treballem perquè entitats i col·lectius de Verdum se sumin activament a aquesta mostra vida de cultura. 
  • Festa Major de Verdum: des de l’equip comunitari participem activament en la Comissió de Festa Major, facilitant la difusió entre les entitats del barri, animant a entitats d’altres barris a participar, col·laborant en la dinamització de les trobades de la comissió, valoracions, etc. La Festa Major acostuma a tenir lloc l’últim cap de setmana del mes de setembre.Festa Major 2019