Tastet d’Oficis

Web del Tastet d’Oficis Roquetes Verdum: https://sites.google.com/view/tastet-doficis-roquetes-verdum

El Tastet d’Oficis és un programa d’acompanyament socioeducatiu i orientació laboral, amb un acompanyament i suport molt proper, per a  joves entre 16 i 22 anys en situació d’atur, amb dèficits formatius i amb baixa qualificació professional.

Vídeo Tastet d’Oficis Roquetes – Verdum 2020

El Tastet d’Oficis  combina accions: 

D’orientació, tutorització , seguiment  i acompanyament individualitzat 

► De formació en competències transversals 

► De formació en competències professionals

► D’adquisició d’experiència professional en entitats i empreses

► D’inserció comunitària

El projecte proporciona:

Formació en competències transversals,  motivació, autoconeixement, comunicació, competències digitals, formació socio-laboral, i tècniques per a la recerca de feina.

Els joves participants experimenten de forma pràctica un ofici , això els pot  orientar  a descobrir una possible via formativa i iniciar  el seu itinerari professional.

Aquest projecte s’ha emmarcat dins de la comissió d’inserció sociolaboral Roquetes-Verdum.

Aquesta comissió  la formen:  Fundació Pare Manel, Centre Cultural Ton i Guida, Serveis Socials Roquetes-Canyelles-Trinitat Nova, Serveis Socials Verdum-Guineueta-Prosperitat, Barcelona Activa-programa treball als barris (dispositiu d’inserció i accions de desenvolupament de proximitat), educadora Tastet d’Oficis, projecte d’inserció laboral a Verdum (Insercoop), Associació “Som del Barri” , Ateneu popular de Nou Barris, , Càritas-inserció, Projecte de suport a l’Economia Social i Solidària (ETCS), Pla Comunitari de Verdum i Pla Comunitari de Roquetes.)

Objectius

·  Acompanyar en el procés d’orientació educativa i professional del jove per tal d’afavorir la millora de la seva inclusió social, laboral i formativa.

· Ajudar amb un acompanyament molt proper a millorar les seves condicions d’ocupabilitat.

· Donar resposta a una necessitat detectada de formació i d’orientació professional per a joves aturats de 16 a 22 anys amb un baix nivell formatiu i/o de qualificació professional i amb dificultats socials afegides.

·  Generar un recurs de proximitat i de treball en xarxa, que sigui referent pels  joves. 

·  Proporcionar un espai de socialització on els joves puguin vincular-se al territori, social i laboralment generant sentiment de pertinença a la seva comunitat.

Organització i Funcionament

El projecte s’ha plantejat com un acompanyament a aquests/es joves a descobrir noves ocupacions, agafar hàbits, rutines, aprendre a relacionar-se, comunicar-se,  assumir responsabilitats, reconèixer els propis límits, etc. 

S’ha  organitzat  en aquests  àmbits :

·  Aprenentatge d’un ofici/ocupació específic en una entitat, equipament o empresa  amb  el suport de la figura d’un referent que ha exercit la funció de model i que ha estat  qui  ha treballat amb el/la jove els aspectes formatiu-laborals. 

·  Valoració de forma conjunta del procés del jove en la millora d’actituds i habilitats   socials i competències professionals: assistència, puntualitat, acceptació d’ordres, motivació cap al treball, responsabilitat, constància, iniciativa, cooperació, autonomia, relació i participació social.

·  La formació d’orientació laboral i d’orientació professional dirigida a l’ autoconeixement personal -límits, dificultats, necessitats, potencialitats…,  recursos ocupacionals i formatius… 

·  La formació en  comunicació amb l’objectiu de facilitar estratègies i recursos per intentar millorar les habilitats comunicatives i per intentar superar una entrevista de feina.

·    Seguiment individualitzat del jove i realització d’un itinerari personalitzat d’inserció. Fixant els objectius professionals a curt i mig termini i planificant accions ocupacionals i de formació per tal de millorar la pròpia ocupabilitat.

Més informació a:

O presencialment al C/Cantera, 59 baixos (08042, Barcelona)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.