Qui som?

El Pla Comunitari està impulsat, liderat i gestionat per l’Associació Comunitària Verdum i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona – el Districte de Nou Barris i la Generalitat de Catalunya.

L’Associació Comunitària de Verdum es crea l’any 2003 per impulsar i gestionar el Pla Comunitari de Verdum. EL seu objectiu bàsic és dinamitzar i millorar la qualitat de vida del barri de Verdum a través de la intervenció comunitària, és a dir, des de la implicació de la pròpia comunitat (veïns i veïnes, entitats, serveis públics i privats i administracions).

Els principis rectors o valors que mouen el procés comunitari són la proximitat, la implicació, la inclusió i la cohesió social.

Com a principis metodològics que guien la intervenció comunitària trobem la proximitat, la implicació dels 3 protagonistes de la comunitat, la transversalitat i el treball en xarxa.

La Junta de l’entitat està formada per 9 persones, algunes d’elles representants d’entitats del barri com l’Associació de Veïns i Veïnes de Verdum o la Fundació Pare Manel i, d’altres, com a veïns i veïnes a títol individual. Es treballa conjuntament amb les entitats del barri (unes 20 aproximadament) i serveis públics (19 en total). També es compta amb veïns
i veïnes a títol individual que col·laboren en el desenvolupament dels diferents projectes i activitats.

Base social i recursos humans: l’Associació Comunitària Verdum contracta 2 tècniques comunitàries (30h/setmana) que s’encarreguen de la gestió del dia a dia del Pla Comunitari i dels projectes que se’n desprenen i 2 educadores  pel projecte específic de l’Espai Familiar.

llimes_reduides-02_rgbLogo_DTASF-Direccio_General_Accio_Civica_Comunitarianou-logo_associacio

INFOGRAFIA DEL PLA COMUNITARI DE VERDUM